Muhtemelen onları her gün görüyorsunuz ama ne olduklarını bilmiyorsunuz. Hangi alüminyum kompozit panellerin olduğunu öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin.
"Mimari, iki tuğlayı dikkatlice bir araya getirdiğinizde başlar. Orada başlar." dedi Ludwig Mies van der Rohe. Ve doğrudur, tarihteki en büyük binalar tuğlalar bir araya getirilerek özenle yapılmıştır. Beton, ahşap ve çelik ile birleştirilen tuğlalar, dünyanın gördüğü en büyük şaheserlerden bazılarını yarattı. Bu malzemelerin mimarlık ve inşaat sektöründeki önemini inkar edebilecek canlı kimse yoktur. Ancak beton ve boyalı duvarların bazı eksiklikleri olduğu gibi ahşap ve çelik de vardı.
Kusursuz yapı malzemesinin iki ana özelliği vardır. Birincisi, hafif olması ve ikincisi de kolayca kullanılması gerektiğidir. Bu tanıma göre tuğla, beton, ahşap ve çelik o kadar mükemmel bir yapı malzemesi değildir. Bu nedenle uzun yıllar ve yüzyıllar boyunca mimarlar 100 yıl öncesine kadar malzemelerle ilgili sorunlar yaşadılar. Alüminyum mimaride kullanılmaya başlandı ama alüminyum bile bazı komplikasyonlara neden oldu. 1969'da mükemmel çözüm tanıtıldı. Alüminyum kompozit panel üretiminde alüminyum kullanıldı ve mimarlar hayran kaldı. Alüminyum paneller, şehir silüetinin görünümünü tamamen değiştirdi. Peki bu alüminyum kompozit paneller ne ve ne için kullanılıyor?
Basit bir ifadeyle, alüminyum kompozit paneller, onları bir arada tutan polietilenden yapılmış termoplastik çekirdekli iki alüminyum levhadır. Alüminyum kompozit paneller yapısı gereği dış cephe kaplama sistemleri için mükemmeldir. Mimarlık dilinde bir kaplama, binayı hava şartlarına karşı korumak ve / veya binaya zarif ve modern bir görünüm kazandırmak için bir bina cephe malzemesinin başka bir malzeme ile kaplanması işlemidir. Dış kullanım dışında alüminyum kompozit paneller iç tasarımda da kullanılabilir.
Alüminyum kompozit panellerin temel avantajı, düşük fiyatlı olmaları ve her boyutta ve şekilde kesilip şekil verilebilmesidir. Bunun dışında alüminyum paneller her renkte renklendirilebilir ve ahşap gibi diğer malzemeleri taklit edebilir. Alüminyum, diğer kaplama paneli malzemelerinden daha hafiftir. Diğer malzemelere kıyasla alüminyum, doğal dayanıklılık faktörüne sahip olduğu için çok dayanıklıdır. Havaya maruz kaldığında, panelleri köklenme, paslanma ve korozyondan koruyan özel bir alüminyum oksit tabakası oluşturur. Alüminyum kompozit paneller, alüminyum panel kalınlığını artıran eloksal adı verilen işleme tabi tutulur. Alüminyumun diğer bir avantajı, nem ve güneşin onu hiç etkilememesidir. Paneller korunduğu için kolayca "kirlenmez" bu nedenle bakımı çok kolaydır. Temizliğin çok sık yapılması gerekmez ve temizleme işlemi oldukça kolaydır. Her şey düşünüldüğünde, alüminyum kompozit paneller daha hafif, kurulumu daha kolay, daha dayanıklı ve diğer tüm malzemeleri taklit edebildikleri için çok uygun maliyetli bir çözümdür.
Alucobond, Vitrabond, Alpolic ve diğerleri gibi birçok alüminyum kompozit panel çeşidi vardır. Alucobond, örneğin iki alüminyum örtü tabakasından ve polietilenden yapılmış bir çekirdek tabakadan oluşur. Alüminyum panel Alucobond pürüzsüz bir yüzeye sahiptir ve çok esnektir ancak sağlamdır. Çok sayıda standart renkte gelir ancak projenize veya marka imajınıza göre rengi değiştirmek mümkündür.
Alucobond'un temel özelliklerinden bazıları şunlardır:
• Hava şartlarına dayanıklı
• Şoka dayanıklı
• Titreşim emilimi
• Kırılmazlık
• Kurulumu kolay
Alucobond, cephe kaplaması, çatı kenarları ve cepheler için ideal alüminyum malzemedir. Yaratıcı, yenilikçi ve bireysel tasarımlar için sınırsız fırsatlar sunar.
Alüminyum kompozit panellerin diğer bir örneği Vitrabond'dur. Dış cepheler, lentolar ve güneş kanatları için ideal olan alüminyum kaplama panelidir. Vitrabond kompozit panel, diğer kaplama panellerine göre çok çeşitli avantajlara sahiptir.
Onlardan bazıları:
• Uygun maliyetli
• Düşük bakım
• Hafif
• Hava şartlarına dayanıklı
• Kurulumu kolay
Vitrabond paneller, yapısal bütünlük kaybı olmadan kesilebilir, yönlendirilebilir, rulo bükülebilir, katlanabilir ve önceden delinebilir.
Alüminyum kompozit malzemenin üçüncü örneği Alpolic'dir. Bu, inşaat sektörü için ideal bir alüminyum kompozit paneldir.
Alpolik paneller: • Aşırı hafif • Düz • Kuvvetli • Katı
Alucobond gibi, Alcopolic alüminyum paneller, aralarında bir termoplastik polietilen malzeme tabakası bulunan iki ince alüminyum panelden üretilir. İç ve dış bina uygulamaları için mükemmeldirler. Alüminyum kompozit panel çeşitleri çok çeşit olduğu için iç ve dış cephe kaplamalarında, tabelalarda, duvar panellerinde, lento yapımında ve teşhir panellerinde kullanılabilirler. Alüminyum panel ile ilgili detaylı teklif ve danışmanlık için bizimle iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.
Mimari hafif, güçlü ve kullanımı kolay bir şeye ihtiyaç duyuyordu ve çözüm alüminyum kompozit paneldi. Başlangıçta da belirtildiği gibi, birçok bina, binayı korumak ve yapı malzemelerinin ömrünü uzatmak için alüminyum kompozit paneller kullanmaktadır. Alüminyum paneller sadece koruma amaçlı değil, bina cephesini güçlendirmek için de kullanılır.
Sadece hafif ve kurulumu kolay olmakla kalmazlar, aynı zamanda çok uygun maliyetlidirler. Alüminyum
paneller hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıyı okuyun.
Bina cephesi, insanların bir bina, ofis veya ev gördüklerinde fark ettikleri ilk şeydir. Her binanın
bir ruhu olmalı, sizi ve markanızı temsil etmelidir. Sidney'deki ve dünyanın geri kalanındaki en
büyük binalardan bazılarının harika bir ruhu var ama ya mimarlar onları inşa ederken daha fazla
seçeneğe sahip olsaydı? Dürüst olalım, beton, ahşap ve çelik, yaratıcı olması çok kolay malzemeler
değil, aynı zamanda boyanın solması veya ağırlıkları gibi pek çok eksiklikleri de var. Günümüzde
modern mimari ve modern malzemeler sayesinde binayı tasarlarken daha yaratıcı olmak daha kolay. Bir
malzeme özellikle süreci rahatlatır ve bu malzeme alüminyumdur. Alüminyum kompozit paneller, 50 yıl
önce yapımı o kadar da kolay olmayan şekiller oluşturarak binanıza zarif ve modern bir dokunuş
katmanın harika bir yoludur. Sadece modern, zarif ve kullanımı kolay olmakla kalmaz, aynı zamanda
bunları kullanmayı düşünmeniz gereken çok çeşitli avantajlara da sahiptirler. En önemli 8 nedeni
birlikte inceleyelim.